Tuesday 18 August 2015

Cute as a cherry pie

I wanted to bake a cherry pie for a long time, but Jonathan doesn't like the filling of pies much. So I thought let's give him more crust and make small pies instead. It is a bit of more work, but they are super cute and very tasty. I also added some of the wild cherries from our garden.



Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)



Cute as a cherry pie

ingredients 
  • 2 cups all purpose flour
  • 1 teaspoon salt
  • 2/3 cup butter
  • 1/4 cup cold water
  • 30-40 cherries
  • 6-8 tea spoons brown sugar

instructions
  1. Mix the flour with the butter.
  2. Add salt and water.
  3. Mix until dough is formed.
  4. Roll out on a flat surface.
  5. Cut in 6 circles (larger diameter than your cupcake forms).
  6. Place the circle dough into the cupcake form.
  7. Fill in with 5 cherries and a tea spoon of sugar.
  8. Roll the remaining dough in long fingers and cover the top.
  9. Bake in 180 for about 25 minutes.
The dough is very simple and tasty due to the butter and will make 6-8 pieces.


You assemble each pie separately, in an already buttered and floured form.


I used a couple of wild cherries in every pie from my garden that I previously boiled in sugar water.


You can serve as is or with powdered sugar.


IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ήθελα για πολυ καιρο να να φτιάξω μια πίτα κεράσι, αλλά τοο Jonathan δεν του αρέσει η γέμιση της πίτας. Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω μικρές πίτες για να έχουν πιο πολύ ζύμη. Είναι λίγο περισσότερη δουλειά, αλλά είναι εξαιρετικά χαριτωμένες και πολύ νόστιμες. Πρόσθεσα επίσης μερικά από τα άγρια ​​κεράσια από τον κήπο μας.


Χαριτωμένα κερασοπιτάκια

υλικά
  • φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2/3 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό
  • 30-40 κεράσια
  • 6-8 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε αλάτι και νερό.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
  4. Ανοίγουμε σε μια επίπεδη επιφάνεια.
  5. Κόβουμε σε 6 κύκλους (μεγαλύτερης διαμέτρου από τις φόρμες για καπ κεικ).
  6. Κόψτε τη ζύμη σε σχήμα κύκλου, μεγαλύτερου από τα φορμάκια.
  7. Γεμίστε με 5 κεράσια και ένα κουταλάκι του τσαγιού ζάχαρη.
  8. Ανοίγετε την υπόλοιπη ζύμη σε μακριά δάχτυλα και καλύπτειτε το πιτάκι.
  9. Ψήστε σε 180 για περίπου 25 λεπτά.
  10. Η ζύμη είναι πολύ απλή και νόστιμη, λόγω του βουτύρου. θα βγούν 6-8 κομμάτια.
Η ζύμη ειναι πολυ απλή και νόστιμη λόγω του βουτύρου, θα βγουν 6-8 κομμάτια.


Φτίαχνετε κάθε πιτάκι ξεχωριστά, σε ένα ήδη βουτυρωμένο και αλευρωμένο φόρμακι.


Πρόσθεσα δύο βύσιννα σε κάθε πίτα από τον κήπο μου, τα οπόια προηγουμένως έβρασα σε ζαχαρόνερο.


Μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα με ζάχαρη άχνη.

3 comments:

  1. Πράγματι πολύ χαριτωμένα και γλυκά τα κερασοπιτάκια!!!

    ReplyDelete
  2. This would also be "great" in a cake recipe, the ideas are endless.
    see more at - http://www.yolenis.us/en_us/recipes.html

    ReplyDelete